Home » Koerier » Herfst 2016

Het bestuur

Geachte tuinleden,

Het seizoen zit er weer zo goed als op. Op moment van schrijven kunnen we nog volop genieten van het mooie nazomerse weer.

Ondanks het slechte weer aan het begin van het seizoen kunnen we toch terugblikken op een mooie zomer en een goed tuinseizoen.

Deze maand krijgt u geen Nieuwsbrief, dit vanwege het uitbrengen van de najaarskoerier. De Nieuwsbrief zal ook in het vervolg om de twee maanden uitgebracht worden.

In de papieren najaarskoerier vindt u de vergaderstukken voor de ALV. We hopen ook dat u in groten getale naar de vergadering komt, eer zijn toch nog wel wat belangrijke zaken waarover gestemd moet gaan worden. Ook uw stem is daarvoor van belang. Indien uw stem niet uitbrengt, dan bent afhankelijk van wat er besloten wordt.

Binnen het bestuur zijn er de komende periode weer wat wijzigingen en we zijn daarom nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het bestuur merkt ook wel dat het niet alleen de huidige bestuursleden gedaan kan worden.

Nu het seizoen ten einde loopt gaan we weer richting de feestdagen. Ik wens u en uw familie fijne en goede feestdagen en een heel goed begin van 2017.

Uw voorzitter.

Bloemendag 2016

Donderdag 8 september was het weer zover! De bloemstukjes voor de jaarlijkse bloemendag werden weer gemaakt. Via Vijver’s bloemenhandel uit Rijnsburg werden ervoor massa’s bloemen aangeleverd. Hulde!

Circa tien enthousiaste tuinleden kwamen om 13.00 uur bij elkaar en kon het bloemschikken beginnen. De bloemstukjes zijn bestemd voor de bewoners van de Lorentzhof, waar nog 32 somatische bewoners worden verzorgd. Ook moesten drie tafelstukken worden gemaakt. Door het schitterende weer kon buiten op het Cambierplein worden gewerkt.

Goed verzorgd met koffie, thee, een slijpschijf (stroopwafel) en heerlijk koud water was het erg gezellig en werd er veel creativiteit aan de dag gelegd. Natuurlijk moest er ook weer worden opgeruimd en dat was met vele handen ook weer gauw gebeurd. De volgende dag werden de bloemstukjes overhandigd aan de bewoners van de Lorentzhof, die verrast en dankbaar waren met dit initiatief van onze tuinvereniging.

Lieve tuinleden, iedereen bedankt voor haar of zijn bijdrage.  En denkt u nu, dit heb ik gemist, geen probleem volgend jaar is er weer een bloemendag en kunt ook u uw bijdrage leveren.

Terugblik Tuinfeest 2016

Het Tuinfeest van 2015 stond nog vers in het geheugen – wat hadden we met ons 50-jarig bestaan groots uitgepakt. Dat maakte de organisatie van 2016 ietwat spannend, want zouden we het feest van vorig jaar met een kleiner budget kunnen evenaren? Nou, we hebben echt ons best gedaan!

Vanaf eind vrijdagmiddag was het een komen en gaan van vrijwilligers die een handje hielpen met de opbouw van het Tuinfeest. De tentenopzetten (volgend jaar zullen we de instructie weer hebben), de verlichting ophangen, tafels en stoelen tevoorschijn toveren. Dankzij de vele handjes ging dit vlot.

Gelukkig heeft het weer zaterdag goed meegeholpen. Direct bij aanvang stroomde het zonnige terras van ons clubhuis vol om naar de toespraak van onze voorzitter te luisteren. Het springkussen stond klaar, de pony’s kwamen het terrein op en de schmink werd uit de kast gehaald: de lachende gezichten van de jeugd deed ons goed! Voor de proeverij was creatief met ingrediënten uit de eigen tuin gekookt: het was zowaar een driegangenmenu, inclusief een drankje. Er was een rommel- en plantjesmarkt, maar voor de mensen die liever iets zelf maken was er een workshop “Maak je eigen tuinstoel”. Het Rad van Fortuin heef genoeg leden verrast (en opgezadeld) met diverse prijzen. Tijdens de barbecue hebben we onze buiken vol kunnen eten, terwijl we vol bewondering konden luisteren naar de muzikale vaardigheden van eigen tuinleden. Naarmate de avond vorderde kreeg de band ook nog eens de voetjes van de vloer.

Na het feest is al een woord van dank uitgesproken. Maar nogmaals dank aan alle helpende handjes voor, tijdens en na het feest. Dank aan onze leden. Dank aan onze aspirant-leden. Dank voor uw aanwezigheid en gezelligheid! Mooi om te zien hoeveel mensen onze vereniging een warm hart toedragen. We kijken met heel veel plezier terug op ons feest.

Zagen en snoeien van uw bomen

Er is een mogelijkheid om uw bomen te laten snoeien, omdat u hier zelf niet toe in staat bent of dat deskundige hulp gewenst is.

Wij snoeien op een zo net mogelijke manier en er wordt geen hoofdprijs voor berekend. Dit is na afspraak nader te bepalen. Voor elke klus kom ik eerst even het werk opnemen. Voor het afvoeren van de takken zal u zelf moeten zorgen, maar wij zorgen dat het zo handzaam mogelijk gezaagd is.

Vanaf medio september tot uiterlijk half maart verrichten wij de snoeiwerkzaamheden. Niet alles lukt in een seizoen. Wij hanteren wel een maximum aantal klussen. Elke klus wordt dan automatisch doorgeschoven naar het volgende seizoen, indien dit gewenst is. De klussen worden, afhankelijk van de privé agenda, uitgevoerd op vrijdagmiddag of zaterdag. Er zijn al een paar leden, waar afspraken mee gemaakt zijn. Willen zij nog wel even contact opnemen om het werk in te plannen.

Voor meer informatie of bespreken van een klus graag contact opnemen met Sander de Jeu. Te bereiken via telefoonnummer 06 23 79 65 83.

Sander de Jeu.

Nieuwe en vertrokken leden

Nieuwe leden:

Familie Arens, tuin 23

Familie Van de Voord, tuin 85

 

Vertrokken leden:

Mevrouw Poortman, tuin 23

De heer Walter, tuin 81

Familie Hu, tuin 81

Familie Smith